Find trækket!

Taktiske øvelser og slutspilstudier

Taktisk slagkraft er i høj grad et spørgsmål om at kende og genkende stillingsmønstre. Har man f.eks. én gang set den kvalte mat, er den meget nemmere at få øje på. Den gode taktiker kan ikke bare regne; det er mindst lige så vigtigt, at han kan se de taktiske muligheder i stillingen - billederne.

På 25 sider er der her samlet 300 kombinationsøvelser. Nogle er lette, nogle er svære og nogle er endog meget svære. Der er ofre, bindinger, gafler, svage baglinier og hvad ved jeg, og på de fleste sider har opgaverne et eller flere temaer til fælles.

Der er også samlet 89 slutspilstudier af brødrene Platov. Studier er komponerede opgaver, hvor det ikke gælder om at sætte mat i et bestemt antal træk, men hvor kravet er, at man skal vinde eller holde remis. Slutspilstudier kan være sande kunstværker og har altid en eller flere smarte pointer.

Hvordan?

Alle opgavesiderne er HTML/JavaScript lavet med Palview. Du har 3 forsøg til at finde det rigtige træk, før det afsløres. Dine træk udfører du simpelhen ved at klikke på brikken, du vil flytte, og dernæst på feltet, du vil flytte til. Når løsningen er afsløret, kan du i øvrigt analysere på samme måde: klik på en brik og dernæst på et felt.

Kombinationsøvelser

Studier

Platov studierne kan downloades som pgn hos Hull Chess Club


Home